Theorie & TTT

Theorie

Dit High-speed CBR theorie Auto en theorieboek XXL pakket combineert de voordelen van een papieren theorieboek en online studeren.

Het pakket bestaat uit:


- VekaBest Speedtheorie

- Auto theorieboek

- Auto 15 uur online examentraining

- Boek met informatie over je CBR B examen (geen porti)

- RIS praktijk animaties en video's

De tussentijdse toets (ttt) is bedoeld om de kandidaat optimaal voorbereid te laten verschijnen op het examen. Daarom zal de rit zoveel mogelijk lijken op een examen. Alleen gaat het na afloop niet om “geslaagd”of ”niet- geslaagd”maar zal de examinator in samenspraak met de instructeur aangeven waar in het vervolg van de opleiding de nadruk op dient te liggen.

Wat de bijzondere verrichtingen betreft, kun je dit zien als een soort deelexamen, waarbij je voor dit onderdeel alvast kunt slagen en deze dus niet meer op het eerst volgende examen hoeft uit te voeren.

Een kandidaat heeft bij een tussentijdse toets niets te verliezen, alleen maar te winnen.

In de eerste plaats komt de ttt de verkeersveiligheid ten goede. Daarnaast is de verwachting dat wanneer de kandidaat zich houdt aan het advies, de slagingskans op het examen ca. 25% groter is en dat zij/hij een beter bestuurder wordt.

De kandidaat dient geslaagd te zijn voor het theorie-examen en een geldig identiteitsbewijs bij zich te hebben ter identificatie.Minder spanning


De examensituatie wordt tijdens de ttt zo volledig mogelijk nagebootst. In principe gelden voor de ttt dezelfde eisen al voor het praktijkexamen. Alleen op die manier kun je goed advies krigen over waar het eventueel nog aan schort. Een eenvoudige ogentest zal deel uitmaken van de ttt.

Het grote verschil met het praktijkexamen is dat er op de ttt relatief weinig druk staat voor de kandidaat. 


Advies


De examenkandidaat die de tussentijdse toets met goed gevolg heeft afgelegd, kan nog meer voordeel putten uit de ttt. Bij twijfel over de uitslag van het examen kan de examinator het resultaat van de ttt meenemen in zijn beslissing. Is de ttt tegengevallen dan geldt uitsluitend de examenrit! Bovendien leert de kandidaat tijdens de ttt beter zijn gevoel kennen tijdens de " examensituatie." Dit gevoel zal veelal anders zijn dan tijdens de rijlessen!  Genoeg argumenten dus om zo’n ttt aan te vragen.Meerijden


Om de samenspraak na afloop van de ttt optimaal te laten verlopen is het een vereiste dat de eigen instructeur meerijdt tijdens de ttt daar deze het beste op de hoogte is van de voorgeschiedenis van de kandidaat.

Om de lijst met bij te schaven punten niet te lang te laten zijn, is het de raadzaam om de ttt te laten plaatsvinden tegen het einde van de rij-opleiding.


Voor nadere informatie over de ttt kun je uiteraard terecht bij onze verkeersschool.

Tussentijdse Toets